COMUNICAT DE DEFENSEM CUBA DAVANT CAMPANYA DE INGERÈNCIES A CUBA, EN COMMEMORACIÓ DEL 26 DE JULIOL.

COMUNICAT DE DEFENSEM CUBA DAVANT CAMPANYA DE INGERÈNCIES A CUBA, EN COMMEMORACIÓ DEL 26 DE JULIOL.

Defensem Cuba plataforma de solidaritat amb Cuba a Catalunya, avui, a dos dies del 26 de juliol, data emblemàtica per al poble de Cuba, en què es commemora el dia de la rebel·lia nacional cubana, complint-se aquest any el 68 dels assalts a les Casernes de la dictadura de Fulgencio Batista: la caserna Moncada a Santiago de Cuba i el Carlos Manuel de Céspedes a Bayamo.

MANIFESTEM

El nostre total suport a el poble de Cuba i tot el respecte al govern i institucions de les que s’ha dotat, a través dels seus processos de participació interns. Per tant, el nostre suport a la Revolució cubana.

El nostre suport a la Resolució de l’Assemblea General de Nacions Unides del dia 23 del passat juny. Exigim el seu compliment posant fi a el bloqueig econòmic, financer i comercial que imposa EUA sobre Cuba, reforçat amb 243 noves sancions en els quatre últims anys, 50 d’elles en plena pandèmia el que constitueix una massiva violació dels drets humans i un genocidi.

El nostre suport i exigència de l’eliminació de Cuba de l’espúria i il·legal llista creada per Estats Units de països patrocinadors del terrorisme. Denunciem que qui ha patrocinat i patrocina el terrorisme, que ha comès i comet genocidis, que ha llançat dues bombes nuclears contra ciutats indefenses; no pot assenyalar ningú com a patrocinador del terrorisme. Per contra, Cuba amb les seves immenses limitacions, és un exemple de generositat i solidaritat internacionalista, amb les seves brigades mèdiques Henry Reeve, acollint a milers d’estudiants de tot el món en les seves universitats i brindant cooperació i solidaritat a tots els pobles del món que li ho requereixin, fins i tot a països de l’anomenat primer món en plena pandèmia de Covid-19.

Felicitem al poble cubà, als seus investigadors i científics i a les autoritats per ser un dels 6 països al món que disposa de vacuna pròpia contra el Covid-19. Abdalà és la primera vacuna a Llatinoamèrica. Cuba a més disposa de 4 candidats vacunals més (Sobirana, I, II, Plus, i Mambisa).

La nostra denúncia a la immensa operació politico-mediàtica finançada des dels Estats Units, a través de les xarxes socials, amb patrons automatitzats amb centenars de milers de piulades i seguidors, a través de l’ús de robots, algoritmes i comptes creats per a l’ocasió, amb el suport de les transnacionals de la manipulació informativa. Utilitzant imatges de fets ocorreguts en altres llocs i èpoques, aprofitant la situació de pandèmia i penúria econòmica que viu el poble cubà. Tot això amb la finalitat de crear desestabilització i amb el pretext d’una intervenció humanitària anar preparant el terreny per a una agressió militar.

A Cuba no hi ha hagut un esclat social, hi ha hagut disturbis en diverses ciutats de grups de ciutadans, ja que després de 60 anys de bloqueig hi ha problemes acumulats, agreujats per la pandèmia i la manca de turisme a l’illa, provocant una greu crisi de proveïments.

Denunciem la crida que feta des de Miami a que la població cubana generés violència, disturbis, i portés a terme fets vandàlics, provocant múltiples danys materials, inseguretat i por; en definitiva, a realitzar activitats terroristes, tot sota un guió ja escrit i usat en altres països, per a la creació d’una guerra no convencional, però tot i els esforços invertits pels ingerencistes i imperialistes, només petits grups de població van sortir als carrers.

Denunciem als grans monopolis de la comunicació que han intentat presentar una imatge de repressió per part de la policia cubana cap a la població, ocultant que actuava davant grups de caràcter delictiu i vandàlic, autors de les protestes, l’única intenció era presentar una imatge de caos que justifiqués la intervenció estrangera. La policia cubana, en comparació amb les policies de, per exemple, el regne d’Espanya, Estats Units o Colòmbia, ha actuat amb exquisida pulcritud. A Cuba no es veuran imatges de gasos lacrimògens, bombes atordidores, canons d’aigua o pilotes de goma.

El nostre total suport i confiança en el poble de Cuba, que sabrà buscar solucions, com sempre ho ha fet, per avançar en el seu projecte social i polític enfrontant la guerra econòmica que té imposada des de fa 60 anys i que constitueix el principal obstacle al seu desenvolupament i a el ple exercici dels drets humans.

Cuba és lliure i sobirana
Visca Cuba lliure
Visca la revolució cubana

Barcelona, 24 de juliol de 2021