Badalona i Cuba

Qui som

QUI SOM

El Casal d’amistat amb Cuba de Badalona és una entitat solidària amb Cuba, amb el seu procés revolucionari i amb totes les conquestes polítiques i socials assolides.

La nostra amistat envers el poble cubà va derivar cap a la cooperació directa i internacionalista davant la situació que es va crear quan els Estats resultants de l’enderrocament del bloc socialista de l’est d’Europa van incomplir unilateralment tots els acords de cooperació i comercials signats amb Cuba.

La nostra tasca és de sensibilitzar l’opinió pública respecte de la situació de Cuba, immersa dins l’estructura global actual, fonamentalment crear opinió en contra del Bloqueig que pateix per part dels Estats Units d’Amèrica des de 1962, demanar la devolució de Guantánamo al poble de Cuba, entre d’altres.

A més, el Casal d’amistat amb Cuba de Badalona, porta endavant projectes de cooperació internacional pel desenvolupament a Cuba, relacionats fonamentalment amb les energies renovables a la província de Santiago de Cuba i amb temes culturals a la ciutat d’Holguín.

El Casal d’amistat amb Cuba, també forma part de la Coordinadora de Solidaritat amb Cuba de Catalunya “Defensem Cuba”, i és membre actiu del Moviment Mundial de Solidaritat amb Cuba.