MANIFEST CONTRA EL BLOQUEIG A CUBA

MANIFEST CONTRA EL BLOQUEIG A CUBA

   El Casal d’amistat amb Cuba de Badalona junt a Defensem Cuba i les organitzacions del Moviment Estatal de Solidaritat amb Cuba (MESC) denunciem i condemnem amb tota fermesa el genocida bloqueig econòmic, comercial i financer que, durant més de seixanta anys ja, imposen els governs dels Estats Units contra el poble cubà i la seva revolució.

Avui dia 3 de novembre, a l’Assemblea General de Nacions Unides, s’ha celebrat la votació de la Resolució “Necessitat de posar fi al bloqueig econòmic, comercial i financer contra Cuba”. Només els Estats Units  i Israel han votat en contra i s’han abstingut el Brasil (de Bolsonaro encara) i Ucraïna.

Un cop més, la Comunitat Internacional per amplíssima majoria ha exigit als Estats Units posar fi al bloqueig que des de fa més de 60 anys anys imposa sobre la Illa; una clara mostra que Cuba no està sola, sinó al costat correcte de la Història.

El Bloqueig és una constant violació dels Drets Humans, brutal per la seva durada i els danys que infringeix a tot un poble; un atac continuat contra Cuba absolutament qualificable com a genocidi, doncs afecta particularment la infància i incideix especialment en els camps de l’educació i la sanitat.

El mal que genera a l’illa, al seu desenvolupament econòmic i social és incalculable; només en termes monetaris el bloqueig ha tingut un impacte per valor de més de cent mil milions de dòlars de l’època.

El Bloqueig consisteix a perseguir sense descans el comerç, les finances i la inversió exterior a Cuba, confiscant comptes cubans oficials en dòlars, elaborant llistes negres d’inversors, incautant vaixells en alta mar amb destinació cubà i multant fortament empreses, particulars i entitats financeres que s’atreveixin a mantenir relacions econòmiques amb l’illa.

Per aconseguir aquest propòsit, els Estats Units desplega el seu poder de xantatge i coacció per tot el món, imposant lleis d’aplicació extraterritorial i organitzant una oficina burocràtica amb plens poders per impedir les transaccions econòmiques amb Cuba.

Es tracta doncs d’una agressió permanent, endurida pràcticament any rere any; i que lluny de suavitzar-la amb la pandèmia, des dels Estats Units l’han recrudit durant la presidència Trump amb 243 noves mesures de bloqueig, que el president nord-americà Joe Biden no ha desmuntat ni tan sols en aparença.

Les excuses que s’exposen per mantenir el bloqueig contra Cuba són molt variades; van, des de la típica calumnia de ser una dictadura, passant per la denúncia d’una repressió política inexistent, fins i tot presumptes violacions als drets humans absolutament falses. Aquesta política és condemnada cada any amb rotunditat a l’ONU, on el bloqueig rep una aclaparadora majoria de vots exigint la seva eliminació, pràcticament de tota la comunitat internacional, cosa que ha tornat a passar aquest 3 de novembre a la seva Assemblea General.

Les raons del bloqueig s’han de buscar a la gosadia cubana, en desafiar l’imperialisme més gran de la història a només 90 milles del seu territori,  amb notable èxit; amb la seva revolució i la seva lluita constant pel socialisme Cuba ha aconseguit la seva completa sobirania com a nació, amb una increïble dosi de justícia social, tot i el brutal setge econòmic que suporta.

Es tracta d’un exemple intolerable per a una potència amb pretensions d’hegemonia mundial i que considera tota Amèrica Llatina el seu pati del darrere; d’aquí parteix l’enverinament amb què ataquen una illa revolucionària d’ 11 milions d’habitants; la difusió del seu exemple, no ja a Llatinoamèrica, sinó a tot el món, podria significar la fi dels privilegis imperialistes, basats en l’explotació sense treva d’uns éssers humans pels altres.

Però malgrat la llarga llista de patiments que el bloqueig produeix, el poble cubà resisteix heroicament i cada dia que passa és una derrota d’aquesta agressió anti-cubana.

Des del Casal d’amistat amb Cuba de Badalona,  Defensem Cuba i el Moviment Estatal de Solidaritat amb Cuba, denunciem i lluitem per l’aixecament total i incondicional del bloqueig econòmic, financer i comercial contra Cuba, que, malgrat haver estat rebutjat de manera unànime a Nacions Unides en 30 ocasions, segueix en peus, frenant el desenvolupament econòmic i social de Cuba, i generant mancances i patiments a el seu poble.

 

Fora el bloqueig criminal contra Cuba!

Fins a la victòria sempre, vencerem!

Visca Cuba Fidel i El Che!

 

Barcelona 3 de novembre  de 2022

DEFENSEM CUBA-MESC