HOMENATGE A FIDEL

HOMENATGE A FIDEL

El casal d’amistat amb Cuba de Badalona us convida a la presentació de la primera traducció al català del llibre “La història m’absoldrà”, de Fidel Castro.

Divendres 24 de novembre de 2017, a les 19:00 h. a “Can Pepus”  carrer Francesc Macià 104 de Badalona (Metro L2 Pep Ventura)

A l’acte comptarem amb la presència de Mabel Arteaga Cònsol General de Cuba a Barcelona, i intervindran, l’Albert Vendrell, traductor al català del llibre i Carles Castellanos prologuista del mateix.

El llibre, que ha esdevingut un clàssic i que ha estat traduït a desenes d’idiomes, és una reconstrucció de l’al·legat que Fidel Castro va fer en defensa pròpia durant el judici a què s’enfrontava per l’atac del 26 de juliol de 1953 a la caserna Moncada. Aquell atac marcaria l’inici de l’aixecament contra la dictadura de Fulgencio Batista i culminaria, tot i la condemna de 15 anys que s’imposà a Castro, amb l’enderrocament definitiu de la dictadura l’1 de gener de 1959.

El text esbossa el que, als ulls del revolucionari, eren els grans problemes de la Cuba de Batista: la terra, la manca d’industrialització, l’habitatge, l’atur, l’educació i la salut. Així doncs, el llibre descriu allò que de fet esdevindria el programa de govern de la revolució, i que va portar a Cuba, tot i les crítiques i l’aïllament a què ha estat sotmesa pels Estats Units i bona part dels països més rics, a uns nivells de vida i desenvolupament humà molt superiors als de la majoria d’altres països d’Amèrica i del mon.