#FUERZA MATANZAS

#FUERZA MATANZAS

Ara més que mai  el bloqueig contra Cuba es una crueltat, cal que sigui eliminat urgentment, després del devastador incendi del dipòsit de petroli a Matanzas del divendres 5 d’agost quan un llamp va colpejar un dipòsit de petroli. El foc es va estendre provocant una sèrie d’explosions i un incendi massiu que ha trigat dies a controlar-se.

Ha provocat immensos danys materials, com es la reserva petroliera del país, però encara pitjor han estat els danys humans amb 146 persones lesionades de les que 17 es troben encara hospitalitzades i 16 morts.

A causa de l’enduriment de bloqueig econòmic, financer i comercial dels Estats Units contra Cuba que aplica des de 1962 i empitjorat per la pandèmia de COVID, el sistema sanitari del país s’ha enfrontat a una greu escassetat de subministraments en els últims anys. Aquesta situació està afectant el tractament dels pacients, inclosos els afectats per l’actual brot de dengue. Es necessiten molts subministraments mèdics diferents: des de líquids intravenosos fins a antibiòtics, analgèsics i subministraments per a la cura de ferides.

Donem resposta a la crida d’ajuda humanitària i ens sumem a altres organitzacions i al moviment solidari internacional. Cuba no està sola, som milions les persones al mon que li donem suport i tota la nostra força perquè pugui tornar a revifar-se.

Si us plau, dona el que puguis. Cap quantitat és massa petita, la solidaritat és poderosa.

Al cartell està el compte corrent que fem servir a Defensem Cuba per recaptar el suport necessari.

Nom del compte :Casal cubà de Sabadell.

Concepte : Matanzas.

En 4 dies varem enviar 11 mil euros i seguim la campanya fins el 31 d’agost.