Es carreguen dos contenidors amb material sanitari i ortopèdic recaptat a Catalunya

Es carreguen dos contenidors amb material sanitari i ortopèdic recaptat a Catalunya

 

 

                                                                                         

Associacions catalanes solidàries amb Cuba envien dos contenidors amb material sanitari i ortopèdic recaptat a Catalunya.

El 2 de desembre passat,  la Coordinadora Catalana de Solidaritat amb un grup de companys i companyes solidaris amb Cuba que formen part d’entitats que es coordinen a  Defensem Cuba,  van carregar a Badalona dos contenidors amb material ortopèdic i sanitari.

L’enviament d’aquests contenidors es part del projecte solidari d’emergència Força Matanzas que el Casal d’amistat amb Cuba de Badalona en nom de Defensem Cuba, va presentar al Fons Català de Cooperació l’any 2022 després del greu accident industrial a Matanzas amb la crema dels supertanqueros de fuel, que eren la reserva de petroli del país.

L’enviament ha estat possible gràcies a la col·laboració dels ajuntaments que han aportat recursos al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per poder dur a terme el transport marítim, i a les donacions d’empreses i a molts amics de Cuba que, amb les seves aportacions personals, han facilitat el que serà ja el tercer contenidor aquest any.

Les associacions agraeixen especialment a la Fundació Badalona Capaç, que atén persones amb capacitats diferents, per la cessió que han fet de l’espai en un moment d’alta complexitat per obtenir un lloc on emmagatzemar les donacions i per l’actitud facilitadora i col·laborativa que ha tingut en tot moment amb el projecte.

Ens es grat fer coincidir la càrrega dels contenidors solidaris amb el 2 de desembre que a Cuba es commemora el desembarcament a l’orient de l’illa de 82 expedicionaris del iot Granma, fet que va marcar l’inici del procés que va culminar amb la revolució a Cuba. Per tant, donem suport al procés revolucionari cubà i denunciem el bloqueig imposat pels EUA de manera impune contra el poble cubà i la inclusió de Cuba, també per part dels EUA, en la espúria llista de països patrocinadors de terrorisme