Dilluns 2 de maig al Círcol de Badalona estrena europea del documental “Tarará”: La història de Txernòbil a Cuba.

Dilluns 2 de maig al Círcol de Badalona estrena europea del documental “Tarará”: La història de Txernòbil a Cuba.

Documental: TARARÁ

https://youtu.be/TfrlbcScz0Q

https://youtu.be/mOfszDXGyjE

Guardonada opera prima del director Ernesto Fontán que, juntament amb la productora executiva Tatiana Nemecek, estaran a Catalunya des del 27 d’abril al 6 de maig  presentant el documental i iniciant la seva gira europea.

Amb la col·laboració de Defensem Cuba, es projectarà els dies 29 d’abril a Barcelona, ​​el 30 d’abril a Sabadell, el 2 de maig a Badalona i el 5 de maig al Cicle de Cinema Perifèriques a Barcelona.

Alexandr i Vladimir, dos nens ucraïnesos que van patir radiacions per l’explosió de la central nuclear de Txernòbil, viatgen a milers de quilòmetres de casa seva per curar-se. Arriben a la ciutat de Tarará a Cuba, per on han passat 26.000 nens més afectats per la radiació, on, malgrat la

seva delicada situació econòmica (Període Especial), es va organitzar un programa integral de recuperació per a les víctimes des de l’any 1990 fins al 2011, mentre ni el seu propi país ni els EUA o qualsevol altre país “ric” feien res per ells.

A través del relat dels protagonistes d’aquest programa inèdit d’atenció mèdica, creat per Cuba per als afectats de l’accident de Txernòbil, es reconstrueix una història solidària i apassionant que no deixarà indiferent ningú.