COMUNICAT DE DEFENSEM CUBA DAVANT LA CAMPANYA #SOSCUBA

COMUNICAT DE DEFENSEM CUBA DAVANT LA CAMPANYA #SOSCUBA


Des de Defensem Cuba, la plataforma catalana de solidaritat amb Cuba, volem mostrar el nostre repuls a les mobilitzacions encapçalades pels contrarevolucionaris cubans al servei de l’imperialisme ianqui. La campanya #SosCuba no és més que un nou intent antisocialista per acabar amb la Revolució i les victòries aconseguides.Durant la crisi de la COVID-19 hem pogut veure com novament el capitalisme global s’ha intentat aprofitar d’aquesta situació extremadament dura.

Mentre els EUA i estats europeus lideren en nombre de víctimes per COVID, països com Cuba han demostrat que una alternativa és possible, han posat la vida i el benestar col·lectiu per davant de tot. Malauradament, però, aquesta crisi de vegades ha comptat amb factors incontrolables i ara Cuba no es troba en el seu millor moment, patint les
conseqüències del seu pitjor rebrot fins ara. Davant d’això els més oportunistes han creat una nova campanya per desprestigiar la democràcia cubana.

No sorprèn aquest nou intent de desestabilitzar el país, fa pocs mesos també veiem com un grup de suposats artistes organitzats a través del Movimiento San Isidro demanaven ajuda exterior, el cavall de Troia de l’‘ajuda humanitària’. Veiem doncs, com l’oposició cubana actua sempre amb el mateix patró, preparen el terreny per donar-li un casus belli perfecte als EUA amb l’objectiu que aquests intervinguin militarment o amb mercenaris, com ja han fet a altres contextos.

Alhora, els protagonistes d’aquestes campanyes mai parlen del principal enemic del poble i l’economia cubana: el bloqueig. Les dades actuals ens diuen que el bloqueig ha costat 138.843 milions de dòlars en pèrdues i danys, 922.630 si tenim en compte la devaluació de la moneda. Això es tradueix en 16.186 milions cada any, 44.346.551 diaris. Més enllà de les xifres, però, hi ha el sofriment de tots els habitants de l’illa de Cuba, que pateixen en primera persona la situació. A més, malgrat la propaganda anti-cubana feta des dels mitjans de comunicació, Cuba continua sent solidària amb el món i amb tots els pobles. Concretament, aquest any Cuba compta amb 420 mil professionals de la salut a més de 150 països, entre els quals hi participaven els membres de la Brigada Henry Reeve. En els darrers mesos hem vist, a més, com Cuba va oferir la seva vacuna als pobles que la necessitessin, mentre Occident discutia sobre liberalitzar o no les patents. Veiem – doncs- com Cuba envia recursos humanitaris a països que ho necessiten mentre qui els criminalitza hi envia armes.

Per això, els internacionalistes i revolucionaris d’arreu hem de sortir als carrers a exigir la fi dels suports directes al bloqueig, la fi del silenci i de la complicitat de la resta d’estats i la fi de les campanyes mediàtiques com #SosCuba que voldrien que Cuba tornés als temps de Batista.

Visca la Revolució cubana i visca Cuba lliure!

Barcelona, 12 de juliol de 2021

Defensem Cuba