Activitats realitzades a Catalunya l’12S-13S i 14S per la Llibertat dels 5, Campanya: 15 anys d’injustícia

Activitats realitzades a Catalunya l’12S-13S i 14S per la Llibertat dels 5, Campanya: 15 anys d’injustícia

Defensem Cuba lliurar al Consolat d’USA a Barcelona una carta al President Obama demanant La llibertat dels cinc, signada per 108 organitzacions.

Sr President Barack Obama

Washington

Des de les organitzacions i associacions que agrupa la plataforma Defensem Cuba de Catalunya, Espanya, ens dirigim a vostè per demanar-que acabi amb la injustícia que s’està cometent en el cas de “Els Cinc” cubans des de fa 15 anys i apliqui la potestat que li confereix la Constitució dels Estats Units i ferma la posada en llibertat de Gerardo Hernández Nordelo, Antonio Guerrero Rodríguez, Ramón Labañino Salazar i Fernando González LLort.

Els Cinc són persones d’altíssima dignitat i humanitat que han evitat el terrorisme dirigit des de les organitzacions terroristes de Miami cap a Cuba, sense exercir cap acte de violència ni portar armes, han arriscat les seves vides pel seu poble, i per això són valorats com a herois.

Mai van cometre espionatge ni atemptar contra la seguretat nacional dels Estats Units, com la mateixa Cort d’Apel · lacions va reconèixer, càrrecs que la Fiscalia no va poder provar en cap moment.

Li instem al compliment dels drets humans i s’atorgui immediatament visat a Adriana Pérez, per poder visitar al seu marit Gerardo Hernández Nordelo, dret que li ha estat vulnerat reiteradament durant els 15 anys d’empresonament.

Nosaltres persones que creiem en la pau, en la justícia, en la igualtat, “WE HAVE A DREAM” que vostè acabi ja amb la tremenda injustícia infringida a Els Cinc, als seus familiars i al poble de Cuba. Vostè ha repetit aquesta cèlebre frase de Martin Luther King, demandant justícia i igualtat recentment, té l’oportunitat de donar-li contingut posant-los en llibertat.

Senyor President Obama, en la seva mà està fer JUSTÍCIA, exerceixi com a Premi Nobel de la Pau.

Barcelona, ​​12 setembre 2013

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Barcelona, ​​13 setembre 2013

Aquest 13 de setembre, ens hem reunit a la Plaça Sant Jaume de Barcelona , en l’aniversari de l’enorme injustícia dels 15 anys d’empresonament dels Cinc , a l’acte ” 15 anys d’injustícia a Els Cinc , 15 raons per a exigir la seva llibertat , 15 milions d’arguments i pronunciaments ” , sumant-nos a la campanya mundial de reclam de llibertat per a Los Cinc , i ho fem amb el llaç groc , símbol d’esperança , d’esperar un ésser estimat , missatge per fer arribar al poble nord-americà de que el poble cubà està esperant els seus quatre herois , no només la seva família , un país sencer està esperant i acompanyant-los en aquest desig , persones de països del món sencer .

En l’acte s’han llegit els missatges de Fernando González i Antonio Guerrero , dos dels Cinc herois , escrits expressament per aquest dia , s’ha desenvolupat amb la intervenció de persones de les organitzacions , casals , partits , entitats , que formen la Plataforma Defensem Cuba, a més de la participació de la diputada d’Esquerra Repúblicana , Marta Vilalta , del sociòleg i escriptor Felipe Aranguren i l’actor i director Jaume Nadal , compromesos amb la causa dels Cinc , tot això amenitzat amb la cantautora Pilar Cayero i amb membres de l’Associació Cultural Pharos , que ens van delectar amb poesies i fragments de cartes del llibre ” El Dolç Abisme ” sobre la vida dels Cinc . Com a fons les pancartes que expressen clarament el clam de llibertat i de justícia per Els Cinc , a més d’una exposició sobre la solidaritat mundial de la causa d’ Els Cinc , banderoles , un gran 5, símbol d’aquesta causa , i el repartiment de tríptics informatius a totes les persones que circulaven , molts turistes , per la plaça , centre neuràlgic de la ciutat .

Ha estat un acte entranyable per denunciar públicament a tota la ciutadania d’aquesta injustícia i alçar les nostres veus dirigides al President Obama , perquè els alliberi ja, perquè ell pot , i el món sencer es ho exigeix ​​, ja n’hi ha prou d’aquesta infàmia .

 

VIDEO DE L’ACTE: 15 RAONS PER LA LLIBERTAT DELS 5 – 15 ANYS D’INJUSTÍCIA

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

El 13 de setembre a les 12.00 h el Diputat Joan Mena , acompanyat per una comissió de Defensem Cuba , va lliurar al Consolat d’USA a Barcelona un escrit signat per 16 parlamentaris dirigit al President Obama , sol · licitant indult per als 5 i visats per als familiars .

President dels Estats Units Barak Obama

Senyor President ,

Els sotasignats , membres del Parlament de Catalunya , empesos per la nostra tradició en la defensa dels drets humans i el respecte a la dignitat de les persones , ens dirigim a vostè amb motiu de les condemnes que pateixen els Cinc ciutadans cubans Antonio Guerrero , Fernando González , Gerardo Hernández , Ramón Labañino i fins fa uns dies a René González , condemnats el 2001 a penes que van des de 15 anys de presó fins a dos cadenes perpètues , per monitoritzar als grups terroristes anticubans radicats al sud de la Florida .

Més enllà de les diferents valoracions que puguin formular respecte del procés i de les sentències condemnatòries , és impossible ignorar que el tràmit i les decisions resulten com menys discutibles o poc transparents , fet reconegut , fins i tot , en diferents àmbits de l’ONU.

El pas del temps ha convertit la qüestió jurídica en matèria política, el que dificulta arribar al fons de la qüestió de manera imparcial , en perjudici d’aquestes persones que estan patint de manera irreversible els efectes de les seves condemnes , així com alguns dels seus familiars , als quals se’ls ha negat el dret a visitar-los, i especialment a la dona de Gerardo Hernández Nordelo , qui en gairebé 15 anys no ha pogut visitar el seu marit per denegació de visat per part de l’Oficina d’interessos dels EUA a l’ Havana.

Els Cinc cubans , no van donar mort a cap persona , ni posar en perill la vida de ningú , més aviat salvar vides innocents que podrien haver estat víctimes d’atacs terroristes a Cuba . No obstant això , la magnitud de les sentències , excedeix , en gairebé tots els casos , la seva vida útil .

El 2005 el Grup de Treball de Nacions Unides sobre Detencions Arbitràries caracteritzar els procediments judicials als Estats Units com ” arbitraris ” i ha demanat posar fi a les condemnes . El 2006 Amnistia Internacional va instar el govern dels EUA a atorgar els visats als familiars dels cinc cubans empresonats , i l’any 2010 va demanar l’indult presidencial per cinc . Deu Premis Nobel i més d’un miler de diputats, tant de Parlaments nacionals com del Parlament Europeu i intel · lectuals han demanat la llibertat dels cinc .

Ens dirigim a vostè per sol · licitar al Departament d’Estat dels Estats Units i al Departament de Justícia que atorgui de manera immediata els visats humanitaris a la ciutadana cubana Adriana Pérez , esposa de Gerardo González , a qui , sense raó legal se li ha impedit des de fa 15 anys va visitar al seu marit pres a Estats Units .

Ens atrevim a sol · licitar la seva atenció perquè contempli la possibilitat d’una commutació de penes , per la via constitucionalment autoritzada , als efectes de posar fi a una situació dubtosa que en aquests moments , no es pot resoldre per mitjà de decisions jurisdiccionals imparcials .

Apel · lem a la seva facultat presidencial de l’indult i la commutació de la pena que preveu l’ article II , secció 2 de la Constitució dels Estats Units , pel bé de la justícia , de la humanitat i en nom dels drets humans .
Barcelona, ​​13 setembre 2013

Joan Herrera Torres  ICV-EUiA      Dolors Camats Luis  ICV-EUiA      Juan Miguel Mena Arca  ICV-EUiA    Jaume Bosch Mestres  ICV-EUiA    Marta Ribas Frias  ICV-EUiA    Laura Massana Mas ICV-EUiA    Salvador Milà Solsona ICV-EUiA    Lorena Vicioso Adrià ICV-EUiA    David Compañon Costa ICV-EUiA    Josep Vendrell Gardeñes ICV-EUiA    Marc Vidal Pou  ICV-EUiA    Sara Vilà Galan  ICV-EUiA    Hortènsia Grau i Juan  ICV-EUiA    David Fernández i Ramos  CUP-Alternativa d’Esquerres    Georgina Rieradevall i Tarrés  CUP-Alternativa d’Esquerres    Joaquim Arrufat i Ibáñez  CUP-Alternativa d’Esquerres

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

El 14 de setembre, es va realitzar la col · locació en 18 ciutats de Catalunya, a les 12.00 h de forma simultània de pancartes exigint a Barak Obama l’alliberament dels presos polítics cubans empresonats als Estats Units. 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Blue Captcha Image
Refresh

*