PROJECTE DE COOPERACIÓ AMB EL FONS CATALÀ 2022-203

PROJECTE DE COOPERACIÓ AMB EL FONS CATALÀ 2022-203

El Casal d’amistat amb Cuba de Badalona en nom de Defensem Cuba, plataforma catalana de solidaritat amb Cuba, que agrupa organitzacions i entitats de tot el territori català et demanem la teva solidaritat amb Cuba de forma concreta, com es el que col·laboreu amb el Projecte que a sota descrivim

Després del devastador incendi del dipòsit de petroli a Matanzas del dia 5 d’agost passat, des de Defensem Cuba vam iniciar una campanya urgent de recollida de fons, recaptant 15.766 euros que es van enviar a Cuba els dies 11 d’agost i 6 de setembre

Aquests fons han estat destinats per a ajuda mèdica pels hospitals cubans que tracten les víctimes. El foc es va iniciar després que un llamp colpegés un dipòsit de petroli, i es va estendre provocant una sèrie d’explosions i un incendi massiu que va trigar dies a controlar-se.

Alhora es va demanar al FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ que convoqués als ajuntaments i diputacions catalanes a aportar fons municipals de cooperació pel projecte d’emergències

Projecte 3749. SUPORT A CUBA PER AFRONTAR ELS EFECTES DE L’INCENDI INDUSTRIAL A MATANZAS

A causa de l’enduriment del bloqueig, i amb la pandèmia de COVID, el sistema sanitari del país s’ha enfrontat a una greu escassetat de subministraments en els últims anys. Aquesta situació està afectant el tractament dels pacients, inclosos els afectats per l’actual brot de dengue. Es necessiten molts subministraments mèdics diferents: des de líquids intravenosos fins a antibiòtics, analgèsics i subministraments per a la cura de ferides.

Cal molta ajuda, i ara encara més després que els ha afectat molt durament l’huracà IAN, amb la destrucció de la collita de tabac a la província de Pinar del Rio. La destrucció de milers d’habitatges i malmetent-se una gran part del sistema nacional elèctric. .

Estem segurs que Catalunya donarà resposta a la crida d’ajuda humanitària. Demanem que la l’administració local on estàs aporti al FONS Català el que pugui.

Amb els fons recaptats al projecte podrem pagar el cost de l’enviament d’un contenidor, que omplirem de material sanitari i ortopèdic que estem recaptant, i si sobra podrem adquirir més materials sanitaris dels que Cuba demana.

Cap quantitat és massa petita. L’empatia i la solidaritat són poderoses.

Octubre 2022-Desembre 2023