Cicle de cinema en homenatge a Nelson Mandela

Cicle de cinema en homenatge a Nelson Mandela

 

El Casal d’amistat amb Cuba de Badalona, integrant de  “Badalona fem cultura”  us     convidem especialment a assistir al cicle dedicat a Nelson Mandela i la discriminació racial (apartheid).

Volem recordar-vos que Mandela i el seu moviment d’alliberació,   han estat sempre recolzats per la Revolució Cubana,  i l’important paper que Cuba va jugar per aconseguir la derrota del règim que practicava l’apartheid a Sud-Àfrica, mentre els governes occidentals d’Europa i EEUU li donaven ple suport.

 Començarem amb…

1- “MANDELA I DE KLERK” (Mandela and De Klerk) divendres 17 de gener 19:30 hores.
“El procés de les negociacions per acabar amb l’Apartheid narrades de forma realista i amb dos grans actors com a protagonistes: Sidney Poitier i Michael Caine. Projecció exclusiva (no editada comercialment en l’estat espanyol).

Director: Joseph Sargent
Any: 1997
Durada: 110 min.
Nacionalitat: Estats Units
Repartiment: Sidney Poitier, Michael Caine, Tina Lifford, Gerry Maritz, Ian Roberts, Ben Kruger, Jerry Mofokeng.

Sinopsi: Narra tot el procés des de l’empresonament de Mandela fins al seu nomenament com a president de Sud-àfrica, posant especial atenció a les negociacions establertes entre el propi Mandela i el llavors president de Sud-àfrica F.W. De Klerk.

Continuem amb…

2- “UN MÓN APART”  (A World Apart) divendres 31 de gener 19:30.
“La persecució que van sofrir els activistes blancs d’esquerra que van combatre l’Apartheid durant els 60. Potser la millor pel·lícula sobre l’Apartheid. No editada comercialment en l’estat espanyol”.

Director: Chris Menges
Any: 1988
Durada: 113 min.
Nacionalitat: Regne Unit.
Repartiment: Barbara Hershey, Jodhi May, Jeroen Krabbé, Nadine Chalmers, Maria Pilar, Kate Fitzpatrick, Tim Roth, Phyllis Naidoo, Bufona Mvusi, Carolyn Clayton-Cragg, Yvonne Bryceland, Mackay Tickey, Merav Gruer, Albee Lesotho, Clement Muchachi, David Suchet, Paul Freeman, Adrian Dunbar, Esma Levend, Rosalie Crutchley, Toby Salaman, Theresa Memela, Jo-Anne Huckle

Sinopsi: Una adolescent blanca de pares progressistes es relaciona tant amb blancs com amb negres, però el seu pare es va del país sense acomiadar-se i la seva mare comença a sofrir pressions de les autoritats…

3- “THE BANG BANG CLUB” divendres 14 febrer 19:30.
“El moment més violent i delicat del procés de normalització des del punt de vista d’uns famosos fotògrafs de guerra que van seguir l’acció des d’a prop. No estrenada en l’estat espanyol.”

Director: Steven Silver
Any: 2010
Durada: 107 min.
Nacionalitat: Canadà.
Repartiment: Taylor Kitsch, Malin Akerman, Ryan Phillippe, Frank Rautenbach, Patrick Lyster, Neels Van Jaarsveld, Russel Savadier

Sinopsi: Kevin Carter, Ken Oosterbroek, Greg Marinovich i Joao Silva van formar a principis de la dècada dels 90 el Bang-Bang Club. Amb aquest nom es va conèixer a aquest grup de fotògrafs que va cobrir els violents incidents que van acompanyar al moviment d’alliberament de la raça negra a Sud-àfrica.

4- “JERUSALEMA” Gangster’s Paradise: Jerusalema. Divendres 28 febrer 19:30.
“Una visió transgresora, violenta, políticament incorrecta i amb tocs d’humor negre de la realitat sud-africana. No estrenada en l’estat espanyol.”

Director: Ralph Ziman
Any: 2008
Durada: 115 min.
Nacionalitat: Sud-àfrica.
Repartiment: Rapulana Seiphemo, Ronnie Nyakale, Daniel Buckland, Robert Hobbs, Motlatsi Mahloko, Jafta Mamabolo, Shelley Meskin, Kenneth Nkosi, Jeffrey Zekele

Sinopsi: Inspirada en fets reals, Jerusalema mostra sense concessions el crim, la corrupció i la transgressió en la nova Sud-àfrica, seguint l’ascens i caiguda del anti-heroi Lucky Kunene, dels carrers de Soweto fins als gratacels de Johannensburgo.

Totes les projeccions es faran en el Carrer Font i Escolà, 6-8 de Badalona (seu de CC.OO. en Badalona).


Ver mapa más grande